Om Eirin

Eirin Edvardsen er oppvokst på Straumen i Sørfold i Nordland. Her vokste hun opp med fortellinger fra "gammeldagan", som Petrine-tante fortalte ved kjøkkenbordet. I tillegg var pappa Einar, en pappa som diktet og fortalte eventyr og historier.

Etter to-år med teaterstudier ved Solbakken folkehøgskole på Skarnes, ble det grunnfag i drama og teater-pedagogikk ved Dronning Mauds Minne Høgskole i Trondheim. Deretter mellomfag i dramaturgi og storfag i Teater-i-Undervisning (TiU) ved Høgskolen i Oslo, avdeling estetiske fag. Etter et par år som freelance-skuespiller i Oslo, fristet muntlig fortelling og fortellerkunst. Etter endt utdannelse som forteller ved Høgskolen i Oslo i 1999 har Eirin fortalt profesjonelt.

I 2001 etablerte hun eget fortellerfirma. Som Eventyrdamen forteller hun fortellinger for folk i alle aldre; Små barn, ungdom, voksne og eldre. Saltendistriktet er mye besøkt, men reiser også til Oslo, Troms og Finnmark, i tillegg til andre distrikter i Nordland. Ofte er det gjennom den Kulturelle skolesekken, men også gjennom andre typer oppdrag som under festivalerer og seminar.

Eirin har også en halv stilling i Nordlandsmuseet som forteller og formidler. Her forteller hun fra vår muntlige kulturarv; folkeeventyr, lokale sagn og skrømthistorier. I tillegg arbeider hun med andre ulike formidlingsprosjekter i museet.